Pokuta z Německa a hrozba zákazu řízení – co teď?
Ahoj všichni, mám takový specifický dotaz a docela se klepu. Minulý měsíc jsem byl na služebce v Německu a očividně jsem někde přehlídl omezení rychlosti. Dneska mi přišel dopis – "Anhörung im Bußgeldverfahren". Chce se mi brečet, protože podle těch jejich tabulek mi hrozí nejen mastná pokuta v eurech, ale i zákaz řízení na měsíc. Auto potřebuju denně k práci, jsem v podstatě pořád na cestách. Má cenu se proti tomu nějak odvolávat, nebo zkoušet uhrát procesní chybu? Máte někdo zkušenost s právníkem, co řeší tyhle mezinárodní přestupky a mluví česky?
6 Views

Ty brďo, tak to je nepříjemný, Němci jsou v tomhle hrozní pedanti a s jejich úřady není žádná sranda. Já jsem před časem řešil podobnou věc s odtahem a pokutou v Rakousku a taky jsem byl úplně mimo. Nakonec jsem našel pomoc přes https://pravnici-cz.com/ kde jsou mraky kontaktů na advokáty. Vyfiltroval jsem si dopravní právo a našel člověka, co mi přesně řekl, co do toho Německa odepsat, aby se to aspoň trochu zmírnilo. Určitě se na ten web podívej, je tam seznam odborníků z různých koutů republiky, tak můžeš zkusit napsat někomu, kdo má s cizinou zkušenosti. Hlavně to nepodceňuj, oni si to pak umí vymáhat i u nás.